Tomograf computerizat 3D

Tomograful computerizat 3D CBCT de la ACTEON X-MIND TRIUM oferă o precizie ridicată a anatomiei într-o singură scanare, rezultatele fiind rapide și exacte, simplificând astfel fluxul de lucru. Este posibila efectuarea unor masuratori exacte,iar imaginile CT pot furniza indicii despre densitatea osului cortical si spongios in zona crestei edentate.

Tomografia computerizata dentara (CT) ofera medicului toate informatiile de care are nevoie pentru realizarea unei manopere cu succes.
Practic CT furnizeaza imaginea sectiunii transversale a osului ( a treia dimensiune ) care nu apare pe o panoramica.

Aplicatii ale tomografiei dentare:

Implantologia-CT este metoda principala si indispensabila pentru diagnosticare si stabilirea planului de tratament in implantologie. Cu ajutorul tomografiei computerizate se pot masura dimensiunile osului in care urmeaza a fi introdus implantul, se poate simulare de pozitionare a implantului in cele trei planuri de sectionare. Se poate vizualiza o simulare 3D a pozitionarii implantului fata de elementele anatomice(canal mandibular ,sinusuri,alti dinti,etc)
– Edondotia (tratamentelor de canal)-CT poate ajuta in analizarea numarul de canale existente la un
dinte ,poztionarea si directionarea acestora factor decisiv in obturarea canalelor si poate chiar salvarea unui dinte.
– Chirurgie BMF -Cu ajutorul unei tomografii computerizate si a reconstituirii 3D, medicul poate studia mai usor un dinte cu pozitionare atipica
– Ortodonție – localizarea precisă a dinților care încă nu au erupt, detectarea asimetriilor faciale, definirea punctelor cefalometrice pentru măsurătorile liniare şi angulare
– Orice alte ramuri ale stomatologiei în care se cer imagini clare fie ale părții osoase, fie ale părților moi asociate acestora.
– Ajută medicul să obțină o imagine în spațiu a zonei afectate – diagnosticare imediată
– Reduce la minimum riscul de eșec al unei intervenții stomatologice
– Grad ridicat de acuratețe
– Expunere minimă la radiații – pot fi efectuate și în studiile post operatorii și în follow-up-ul pacienților ce au realizat o intervenție maxilo-facială
– Imagini tridimensionale complete
– Confort pentru pacient, ceea ce oferă o creștere a calității imaginilor 3D obținut
– Avantajul fata de o radiografie panoramica normala unde se pot suprapune detalii osose sau elemente anatomice este ca imaginea poate fi rotita si privita din toate unghiurile posibile,poate fi marita, miscorata.
– Active suplimentare: viteza de execuție, fără precedent pe piață.

Expertiza noastră

Stomatologie generală 90%
Implantologie 90%
Chirurgie 90%
Tratamente laser 90%
Ortodonție 90%
Parodontologie 90%
Pedodonție 90%
Protetică dentară 90%
Estetică dentară 90%
Endodonție 90%
Inhalosedare 90%
Radiologie și Computer Tomograf (CT) 90%