APEX Finder

Apex finder-ul este un dispozitiv electric menit să vină în ajutorul tratamentelor din câmpul de activitate al endodonţiei. Încă de la apariţia sa, acest aparat a avut potenţialul de a revoluţiona aceste tipuri de tratamente, iar motivul este uşor de înţeles. Rădăcinele dinţilor sunt cunoscute pentru complexitatea lor anatomică. Până la apariţia acestor aparate tratamentul de canal era realizat “orbeşte” singura modalitate prin care se putea verifica calitatea tratamentul fiind radiografiile. Acestea din urmă necesită timp şi nu se pot realiza la fiecare pas al tratamentului.
Cel mai mare plus cu care vine însoţit acest dispozitiv este posibilitatea de a măsura cu exactitate lungimea canulului unei rădăcini dentare. Având în vedere că principalul criteriu cu ajutorul căruia se determină reuşita unui tratament endodontic este obturarea canalului până la nivelul apexului (vârful) rădăcinii se poate înţelege cât de mult vine în ajutor un apex finder. Un alt motiv pentru care majoritatea dentiştilor îl consideră indispensabil este legat de faptul că foramenul apical (locul de deschidere a canalului radicular) nu coincide în multe cazuri cu apexul acelei rădăcini. Se elimină astfel posibilitatea unui tratament incomplet, care ar putea atrage alte complicaţii.

Poate fi deosebit de util atunci când forma şi orientarea rădăcinilor dentare nu se pot observa clar pe radiografii sau atunci când nu se ştie dacă a avut loc o perforaţie. Ideal, preparaţia canalului radicular se va temina la joctiunea dintre parodonţiu şi rădăcină dentară iar aceasta nu poate fi determinată precis decât cu un asemenea dispozitiv.

Tratamentul endodontic constă în îndepărtarea întregului conținut din interiorul dintelui și  în acelasi timp , a florei microbiene create prin procesul carios și închiderea etanșă, tridimensională a canalelor dentare pentru a preveni o repopulare cu microbi a dintelui în cauză. Dacă rata de success a unui dinte în urma unui tratament de canal clasic este de 50-60%, noile metode rotative, tehnici și materiale, cresc aceasta rată de vindecare pâna la 90%.
 
Tratamentul endodontic modern oferă pacienților șansele maxime de a evita extracția dințiilor, fiind indicat atat în cazuri grele cat și în cazuri usoare cu o rată de succes de peste 91%. Pentru a obține o rată de succes atât de înaltă, cabinetul trebuie să dețină și aparatura ultramodernă cum sunt motorul endodontic  pentru o preparare mai precisă a canalelor, apex-locator care asigură măsurarea precisă a lungimii canalului cât și un sistem de obturare a canalelor la cald realizând o etanșeizare 3D a canalului. Toate acestea oferă siguranța unui tratament la standarde înalte.

Expertiza noastră

Stomatologie generală 90%
Implantologie 90%
Chirurgie 90%
Tratamente laser 90%
Ortodonție 90%
Parodontologie 90%
Pedodonție 90%
Protetică dentară 90%
Estetică dentară 90%
Endodonție 90%
Inhalosedare 90%
Radiologie și Computer Tomograf (CT) 90%