Tehnologia A-PRF

A-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin) este o metodă revoluționară prin care se obține o membrană gelatinoasă din sângele propriu al pacientului, printr-o tehnică specială de centrifugare. Membrana obținută are un conținut bogat de trombocite, proteine de legare și factori de creștere care, o dată introduse în zona dorită, accelerează și stabilizează procesul de vindecare.
Tehnica A-PRF a fost dezvoltată în Franţa de către dr. Choukroun (2001) și de atunci a fost constant îmbunătățită. Astfel că, în prezent, ea ne permite să obținem un produs minune utilizat pe scară largă în stomatologie, în special în implantologie și chirurgia orală.
Avantajul major al tehnicii A-PRF (comparativ cu celelalte tehnici de concentrare a factorilor de vindecare) este folosirea produselor propriii organismului, fără niciun adaos de altă substanță în eprubeta recoltată. Membranele PRF nu conțin compuși chimici, deci nu prezintă risc alergic sau de respingere.

Cum se obține?
Se recoltează sânge de la pacient în niște eprubete speciale. Numărul eprubetelor variază în funcție de intervenție și situație. Sângele proaspăt recoltat se centrifughează la un program special, doar o singură dată; iar la finalul procesului eprubetele vor conține 3 fracțiuni diferite:
– porțiune inferioară, ce conține celule roșii
– porțiune intermediară
– porțiune superioară – ce cuprinde un cheag de fibrină bogată în trombocite și factori de creștere
Se va folosi doar porțiunea superioară.
Factorii de creștere din membranele obținute sunt eliberați treptat timp de 7 zile, iar acțiunea lor duce la o vindecare rapidă încă din primele zile după intervenția chirurgicală.
Stimulând formarea de vase de sânge noi și implicit aportul de factori nutriționali și de vindecare în zona în care se aplică, A-PRF-ul are o contribuție importantă în menținerea rezultatelor obținute prin intervenția chirurgicală.

Când folosim tehnica A-PRF?
Utilizarea membranei A-PRF în chirurgia orală și parodontală este foarte extinsă, aducând avantaje majore intervențiilor de implanturi dentare, sinus lift, extracții dentare, tratamentul parodontozei și contribuind semnificativ la vindecarea post-tratament.

Expertiza noastră

Stomatologie generală 90%
Implantologie 90%
Chirurgie 90%
Tratamente laser 90%
Ortodonție 90%
Parodontologie 90%
Pedodonție 90%
Protetică dentară 90%
Estetică dentară 90%
Endodonție 90%
Inhalosedare 90%
Radiologie și Computer Tomograf (CT) 90%